Programopciós kereskedés

programopciós kereskedés

A különbözetre vonatkozó pénzügyi megállapodásokat CFD érintő korábbi korlátozások fennmaradnak: azokkal a továbbiakban is csak programopciós kereskedés ügyfél által elhelyezett kezdeti fedezet, biztosítékzárási és negatív egyenleg elleni védelem esetén lehet kereskedni.

programopciós kereskedés

A bináris opció egy olyan készpénzben kiegyenlített programopciós kereskedés eszköz, amelynél a rögzített összegű kifizetés attól programopciós kereskedés, hogy egy vagy több meghatározott esemény — a mögöttes eszköz például részvény, deviza, áru vagy index árának vonatkozásában — az eszköz lejáratakor vagy azt megelőzően bekövetkezik-e pl.

A bináris opció jellemzően a megkötését követően néhány perccel le is jár, amely rendkívül programopciós kereskedés jellegűvé teszi.

Interactive Brokers - számlanyitási limit és 25K daytrading szabály

Ezzel tehát a befektető tulajdonképpen meghatározott esemény bekövetkeztére fogad a mögöttes eszközök értékéhez kapcsolódóan. Programopciós kereskedés jövőben kizárólag azok a bináris opciók lesznek értékesíthetők, amelyek megfelelnek a jegybank ma közzétett határozatában foglalt szigorú követelményeknek.

A forgalmazható bináris opció legalább 90 napos futamidővel és a termékre vonatkozó szabványosított tájékoztatóval kell, hogy rendelkezzen, s azon a szolgáltatónak az előre meghirdetett jutalékon és a kapcsolódó díjakon túl nem lehet nyeresége vagy vesztesége.

programopciós kereskedés

Szintén forgalmazható marad azon bináris opció, programopciós kereskedés a befektető a futamidő végén két előre meghatározott, a kezdeti befektetésnél nem kisebb összegű kifizetés közül az egyiket bizonyosan megkapja. Ez programopciós kereskedés típusú terméknél a befektető egyik esetben sem vesztene pénzt a termékbe való teljes befektetéséhez képest, ezért e téren a korlátozás nem indokolt.

MNB: szigorú korlátok a CFD-k és a bináris opciók lakossági kereskedésénél

A nemzeti felügyeleti hatóságok a vonatkozó uniós korlátozások lejártával, a MiFIR felhatalmazásának megfelelően vették át a termékintervenció feladatát e kockázatos spekulatív konstrukcióknál. E konstrukció magyarországi piaca mind forgalom, mind pedig ügyfélszám tekintetében jelentősen meghaladja a bináris opciók piacméretét.

Synergon közgyűlés: jöhetnek a saját részvény vásárlások Portfolio Cikk mentése Megosztás Ma tartotta rendkívüli közgyűlését a Synergon, melyen a vezetői részvény opciós program került módosításra, illetve az igazgatóság saját részvény vásárlásokara kapott felhatalmazást.

Utóbbiak mostani korlátozásával egyidejűleg a CFD-kre vonatkozó hatósági korlátozás hatályát is kiszélesíti az MNB, szintén ma közzétett határozatában. A továbbiakban a szigorítás nem csupán az adott termék értékesítésében korábban érintett hazai szolgáltatókra, de az azzal potenciálisan kereskedni jogosult valamennyi hazai és határon átnyúló piaci szereplőre is kiterjed.

programopciós kereskedés

Az MNB CFD-ket korlátozó, megújított döntése a korábban bevezetett tőkeáttételi és egyéb korlátokat biztosítékzárási védelem, negatív számlaegyenleg elleni védelem, reklámokra vonatkozó korlátozás tartalmában nem érinti. A jegybank programopciós kereskedés továbbiakban is figyelemmel kíséri programopciós kereskedés lakossági befektetők számára kiemelt kockázatot hordozó termékek piacának az alakulását.

ÉVI RENDES KÖZGYŰLÉS BUDAPEST ÁPRILIS 20., 10 óra

A jegybank szükség esetén további lépéseket tesz a magyarországi befektetők érdekeinek a védelme céljából. Ezekben arányosnak, indokoltnak és kellően szigorúnak minősítette az MNB termékintervencióit e konstrukciók kapcsán.

programopciós kereskedés

Magyar Nemzeti Bank.

Hasznosvélemények